Kereső

2016. június 13., hétfő

Pixelhősök - Commodore 64, 1. rész (játékgyűjtemény)



Az előző részben már felpattantunk a nosztalgiavonatra és el is jutottunk valameddig a spectrumos játékok harsány, színpompás, recsegős birodalmában, a Beregi Tamás Pixelhősök című könyvéhez járó CD-mellékleten, most azonban teszünk egy kis kitérőt és átváltunk a C64-esekre, csak hogy el ne unjuk őket - ismét kiszemezgettem közülük a kedvenceimet (illetve azokat, amik méltóztattak elindulni).




Ardy the Aardvark: Egy édes, vega hangyászsün nyelvével kell pacmanosat játszanunk a föld alatt, de vigyázat, nehogy visszanyaljon a fagyi: bizonyos bogarak nem adják magukat könnyen és beleharapnak a nyelvünkbe, akár anno Timon & Pumbaa esetében.
(Datamost Inc., 1983)







Attack of the Mutant Camels: Az alkotók azt vizualizálták, hogy megmagyarázhatatlan okoknál fogva az emberiség ezúttal nem földönkívüliekkel, hanem tevékkel (!) rúgta össze a port, akik köpnek ránk.
(Llamasoft, 1983)









Auf Wiedersehen, Monty!: Az édes, pici "bölcsészvíziló" színes, szürreális világokban gyűjtöget könyveket.
(Gremlin Graphics, 1983)










Batman - the Movie: Batman Pókembernek képzeli magát és így tisztítja meg a csatornarendszert a rosszfiúktól.
(Ocean Software, 1989)









Boulder Dash: A nyomokban Dyna Blastert és Diamond Rusht tartalmazó játékban egy rab kismacska a föld alatt próbál megszökni, amiben a fejecskéjére potyogó kövek akadályozzák, de azért útközben még összekapkod pár bónuszt.
(First Star Software, 1984)









Break Dance: Nekem inkább diszkó, mint break, lényeg a lényeg, tánctanárunk összesen négy fajta mozdulatát kell leutánoznunk, a megadott sorrendben,
(Epix, 1984)










Buck Rogers - Planet of Zoom: A játékban halszálka alakú checkpointok között szlalomozunk piciny űrhajónkkal, miközben nehezítésként jönnek az ufók.
(Sega Entertainment, 1984)








Caesar the Cat: Az Alley Cat mellett a kettes számú cicás játék, melynek pajkos főszereplője a hihetetlenül bájos kamrát dézsmáló cincogók ellen veszi fel a harcot.
(Mirrorsoft, 1983)







Commando: Talán ez tekinthető a korai Battlefieldnek: egy a száz ellen harcolunk a nyílt terepen, néhány tereptárggyal fűszerezve, melyek mögött fedezékre lelhetünk a kövek és töltények elől.
(Elite, 1985)





Folytatása következik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése