Kereső

2018. június 5., kedd

Light of the Colossi (rajzsorozat)



A Shadow of the Colossus nagy hatással volt rám, ezért úgy döntöttem, hogy úgy "dolgozom fel", hogy szentelek neki egy fanart-sorozatot. A projekt kb. két hónapot vett igénybe.


Előkészületek

Az MDK OST Fanart Projekthez hasonlóan (melynek szintén16 darabja fél év [!] alatt készült el), ez is egyfajta asszociációs játék: saját stílusomban dolgoztam át az összes kolosszust, megfigyelve nevük jelentését / eszközüket / előfordulási helyüket / a hozzájuk kapcsolódó feladványokat / viselkedésüket / feltételezhető személyiségüket / tevékenykedésüket / egymáshoz való viszonyukat / jellegzetes testfelépítésüket, mindent, amit tudunk róluk a játékból. Ezeket továbbgondoltam - kinél melyik volt a legkézenfekvőbb - és hétköznapi szituációba helyeztem őket vagy kerítettem nekik egy kis háttértörténetet, például mivel foglalkozhatnak szabadidejükben (amennyiben, egy hobbittal való találkozás hétköznapinak nevezhető). A koncepció kitalálásakor néhányukhoz volt rögtön, konkrét ötletem és nem voltam benne biztos, hogy végig tudok menni, mind a tizenhatukon. Egyesek önmagukért beszéltek, másokhoz jócskán törnöm kellett a fejem. Feketével jelöltem az asszociáció kiindulópontját, illetve linkelem az eredeti kolosszus képét. Mindegyik karakter szénnel, fekete és színes tintákkal (kék - sárga - piros), dió- (barna) és fenyőfapáccal (zöld) készült, A4-es méretben (a kies, fakó Forbidden Land atmoszféráját ezek a színek adják vissza a legjobban). A kolosszusok kidolgozásában nagy segítségemre volt a Team Ico Wiki, Google-képek, YouTube-gameplayek, de legfőképpen, a www.froyok.fr.


A "Light of the Colossi" Fanart Series


#1: Valus




Szabadidejében Valus szívesen néz baseballmeccseket.

Inspiráció: Valus esetében a husáng volt a kiindulópont; a lehetőségek között szerepelt még, az ezzel való favágás-faragás, illetve barkácsolás.

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2Jr1aDy


#2: Quadratus




Quadratus megelégelte, hogy hegyes tárgyak (pl. kardél vagy nyílvessző) sértik fel a talpát, ezt megelőzendő, vett magának két pár csinos cipőt.

Inspiráció: Quadratus nevében szerepel a kocka, a szögletesség, illetve Cenobia romboló tevékenységéhez is köthető, elgondolkoztam azon, hogy esetleg együtt játszva ábrázolom őket, ám végül mindenki önálló jelenetet kapott.

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2xtGMwG


#3: Gaius




Gaia (Földanya) férfi megfelelője, a földből (és kőből) született, akit hosszú, magányos Csipkerózsika-álma alatt gyengéden, de teljesen körülfont a burjánzó természet.

Inspiráció: a Gaius név rendkívül szerteágazó jelentésű - a leggyakoribb római keresztnév /államférfi, illetve bibliai személyiség. Úgy gondolom, a földdel és természettel kapcsolatos csatol leginkább vissza a játékra, teljesen új oldaláról bemutatva a kolosszust.

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2J85wvK


#4: Phaedra




A kolosszális teremtmény (a kedvencem mind közül) maga sem tudja, milyen kis lények lakják azt az alagútrendszert, melyet oly hűségesen őriz. Ő is rácsodálkozott (a másik nemkülönben), amikor egyszer csak előbukkant belőle egy hobbit (Phaedrát gyurmából is elkészítettem, illetve készült róluk, Celosiával együtt, egy fotósorozat, a megtestesült Forbidden Landsen)

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2kHtzHv
az alagút: https://bit.ly/2JoavvN


#5: Avion




A Forbidden Lands átszelésének legbiztonságosabb, leggazdaságosabb és leggyorsabb módja: Avion Express (az utasok balról jobbra: Kuromori, Gaius, Malus, Phaedra és Celosia)

Inspiráció: ez volt a legelső skicc, az összes közül, ami ténylegesen repülőgépen utazás közben született és az ötletet adta, az egész sorozathoz.

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2J1N10a


#6: Barba




Puha, dús, ápolt szakállával, kifinomult viselkedésével és kifogástalan megjelenésével, Barba a tökéletes úriember (ő készült el elsőként a sorozatból)

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2spDUvP


#7: Hydrus



A békés természetű elektromos angolna, aki imádja a csillogó fényeket és olyan szerencsés, hogy a magára aggatott villanykörtéket saját forrásból tudja működtetni (teljesen véletlenül, Hydrus tökéletes, az egész projekt borítójához)

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2xyQ2zP


#8: Kuromori


A kolosszus, aki egy colosseumban lakik, rendkívül érdeklődik, az ilyenfajta, ókori építmények iránt, így természetes, hogy egyszer szerette volna látni a leghíresebb, olasz romot. Nem tudni biztosan, hogy Avion Express-szel érkezett... (róla korábban már született egy fanart).

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2LNkbyg
Kuromori colosseuma: https://bit.ly/2J2Nf75


#9: Basaran



A gejzírföldek hűséges őrzője végre ki tudott venni egy szabadnapot, hogy kinyújtóztathassa, a kalandorok elzavarásától megfáradt izmait és pihentesse extrém száraz bőrét.

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2sBByJQ


#10: Dirge


Amikor éppen nem a kalandorokat zargatja, Dirge szeret bekucorodni egy (Wandertől kölcsönkapott) takaró alá, egy bögre forró kakaóval és egy jó könyvvel. Jelenleg a Piroska és a farkast olvassa és mindig felnevet annál a résznél, hogy "Nagymama, miért olyan nagy a szemed?".

Inspiráció: Dirge hatalmas szempárjáról, rögtön erre a mesére asszociáltam

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2sBByJQ


#11: Celosia

Az apró kolosszus-gyermek (a második kedvencem) - tesójával, Cenobiával ellentétben - nagyon-nagyon nehezen alszik el, éppen ezért, a szülei által, szobájában elhelyezett lángcsóvák próbálják jobb belátásra bírni, ám a kicsi pont fél a tűztől...

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2LfhqVd


#12: Pelagia


Aki a feje búbján hordja a fogait, annak meggyűlik a baja a fogorvossal...

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2kHQm64


#13: Phalanx


A kolosszus - ahogy neve is mutatja - egy phalanx oszlopos tagja.

Inspiráció: bár áttanulmányoztam a görög, római és makedón phalanxokat is, nem törekedtem történelmi hűségre, csak a jellegzetes fegyvereket szerettem volna ábrázolni.


az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2J8p43l


#14: Cenobia


Amíg tesója, Celosia elalvással küzd, addig Cenobia vígan fennmarad hajnalig és építőkockázik - leginkább rombol és hadonászik.

Inspiráció: Cenobia már kiskora óta szeret rombolni

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2J5sPdU
az aréna: https://bit.ly/2JnTj9O


#15: Argus



Ilyen szép, csipkézett bárdot milyen másik szakmában is lehetne hasznosítani?

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2kFK7PU


#16: Malus



Malus egyfajta apafigura a többiek számára - tekintélyes magasságát is nézve -, de zord külsejét meghazudtolva, előnyt kovácsol furcsa kő szoknyájából és órákig képes szórakoztatni a helyi fiatalságot -  még a csillagokat is lehozza az égről (a körhintából balról jobbra: bébi Valus, bébi Cenobia, bébi Phalanx, bébi Hydrus és bébi Dirge ülnek)

Inspiráció: Malus "szoknyája" volt az egyik legkeményebb dió, hiszen alakja nem sok mindenhez hasonlít és nem sok mindent tudunk a kolosszusról sem.

az eredeti kolosszus: https://bit.ly/2LWrgwG


UPDATE: További Shadow of the Colossus-tartalomért, nézd meg ezt a fotósorozatomat is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése