Kereső

2016. július 5., kedd

DIY - Snifflers (Rayman Adventures) (plüssfigura)


Amint megjelent a Rayman Adventures, rögtön kiszúrtam magamnak, az egyik elsőként elérhető, piciny kék elefántcsaládot, azon belül is, a cakkos mosolyú hatszemű, Stenchei, akit azonnal, minden gond nélkül el tudtam képzelni plüssként. Mivel őelefántsága könnyed ujjgyakorlat volt és kissé belefeledkeztem a munkába, sajnos elfelejtettem work in progress fotókat készíteni, így utólag, digitálisan rajzoltam meg a szükséges mintákat.


A hozzávalók








  • rózsaszín és fehér anyag
  • rózsaszín, fehér és barna/fekete fonal 
  • olló
  • vatta/szivacs









A referenciakép

Amikor decemberben kijött a Rayman Adventures, nagyon kevés promóciós fotó érkezett hozzá, így referenciaként magát,, a játékot használtam és igyekeztem olyannyira ránagyítani az elérhető képére, amennyire csak lehetséges volt.


A test

Stench törzse nagyon egyszerű: viszonylag szabályos, 12 cm átmérőjű körökből készül - egyet a hasának, egyet a hátának -, emellett egy 9 cm hosszú, 4,5 cm széles téglalapot is bekészítünk, ez lesz az ülepe.

Ezen kívül, az arc részét képezi a recés száj, amely 7 cm hosszan terül el a pofiján és 2 cm-es, fekete vagy sötétbarna fonalszakaszokból áll, fel- és lemutató háromszögeket formálva.



A szem

A kicsi lény nem panaszkodhat látási zavarokra, hiszen összesen hat szeme van, három különböző méretben: 
  • 2 db, 4 cm átmérőjű kör, fehér anyagból
  • 2 db, 3 cm átmérőjű kör, fehér anyagból
  • 2 db, 2,5 cm átmérőjű kör, fehér anyagból
Figyelem, a szemhéjat, avagy a szem hátsó részét is meg kell alkotnunk:
  • 2 db, 4 cm átmérőjű kör, rózsaszín anyagból
  • 2 db, 3 cm átmérőjű kör, rózsaszín anyagból
  • 2 db, 2,5 cm átmérőjű kör, rózsaszín anyagból
Amint minden darab kéznél van, összefogjuk, kitömjük és összevarrjuk a párokat, majd mindegyikre elkészítjük a fonalkóc-szemgolyót, a következő módon: beledöfjük a tűt a szemfehérjébe és csinálunk egy hurkot úgy, hogy nem húzzuk vissza teljesen. Ezen keresztül húzzuk a következő hurkot, amit szintén nem feszítünk meg és így tovább, amíg ki nem alakul, egy viszonylag sűrű, kócos, összefüggő szemgolyó.

Ha előkészítettük az összes szemet, jöhet az egész összeillesztése. A kisebbeket a legnagyobbhoz varrjuk: a közepeset a tetejére, de nem pontosan középre, a picit pedig rézsút, a kettő közé. Figyeljünk arra, hogy mindegyik mindegyikhez rögzítve legyen! A szemtriókat a fejtető bal és jobb szélén rögzítjük.


A végtagok

A kicsi Sniffler karja és lába nagyon egyszerű, ezeket az alábbi minták alapján készítjük el, varrjuk össze és tömjük ki vattával.

Opcionális: sötétebb anyagból karmokat is biggyeszthetünk, az ujjai végére




A karokat közvetlenül a szemek alatt, oldalra kitartva, míg a lábakat a popsi közepén rögzítjük . 

Az ormány, gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a lábacska, kivéve hogy csak 6,5 cm hosszú, illetve 3 db, 1 cm-es rózsaszín csík fut keresztül, széltében, az "orrcsonton". Ez középen, a homlokon kerül rögzítésre és a két szemtrió között, kissé rálóg a szájára.


A tüskék

A legutolsó díszítőelem a háti tüskék. Ezekből három, egyforma (lekerekített háromszög alakú) darab készül, melyek a a tetejétől a talpáig futnak végig (szintén a szemtriók közül indulva), szorosan egymás után. Egy elem két lapból áll: ezeket két oldaluknál fogva összevarrjuk, kitömjük, majd a bal és a jobb "szárnyat" is levarrjuk, ki-ki a maga oldalára - az oldalak találkozása mutat mindig előre. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük.





És a végeredmény :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése