Kereső

2015. november 17., kedd

DIY - Kikwi (The Legend of Zelda) (plüssfigura)


A gyönyörűbbnél gyönyörűbb cosplayeket nézegetve ,nekem is kedvem szottyant a varrogatáshoz - igaz, csak kicsiben. Kedvenc figuráimat már többször, több formában - gyöngy, gyurma - próbáltam elkészíteni, most a textillel próbálkozom. Az egyik legkedvesebb, legbájosabb figurát választottam, egy Kikwit, a The Legend of Zelda-sorozatból. Őt viszonylag egyszerűen el lehet készíteni. A megvalósításban néha több opciót is kínálok, vastag betűvel jelöltem azt a megoldást, amit én alkalmaztam. A varrás kétnapi, összesen körülbelül 5-6 órányi munkámba telt.


A hozzávalók









  • barna - krémszínű - zöld anyag (plüss, tüll és dzsungelmintás vászon)
  • ugyanilyen színű cérnák
  • két darab fekete gomb
  • olló
  • 5 cm-es gemkapocs/drót
  • égethető gyurma / gyurma
  • szivacs/vatta (töltőanyagnak)







A referenciaképek


Forrás: http://flickrhivemind.net/Tags/kikwi/Recent


A törzs 

Hála istennek, a Kikwinek nagyon egyszerű, körteformája van. A krémszínű plüssre ceruzával rajzolom a körvonalat, majd kivágom a hasát és a hátát. A formákat  háttal vetem egymásnak és összevarrom, egy apró lyukat kivéve, amin keresztül kitömöm.




Mind az oldalától, mind a tetejétől számítva, 3 cm-re varrom fel a szemeket az elejére

Rárajzolom a zöld vászonra és kiszabom a csőrt, ezután a két szem közé illesztve, szintén rávarrom a pocijára.




A végtagok

Az apró lábak hamar elkészülnek, 2x2 db, 4x4 cm-es, korona alakú, szintén vászon kivágásból. Csak három oldalát varrom össze, a negyedik, "szájon" át kitömöm és ennél fogva varrom a testhez, elő- és hátoldal találkozásánál, alul, középen.

A szárnyacska kétrétegű, apró, hosszú szárú "kesztyű" - ebből szintén 2x2 darabot metszek ki, a világos anyagból, összefordítom, összevarrom és a körte kanyarulatánál illesztem a törzshöz.

A hátat két rétegnyi tüllből készítettem, ezt szimplán hozzávarrtam a krémszínű "alapanyaghoz", még összeillesztés előtt.




Az antenna

Ennek megalkotása igényelt némi kreativitást, ugyanis először kellett egy masszív, ám formázható váz, amit valamivel "fel kell öltöztetnem", hogy eltakarjam a "csúnyaságokat". Többféleképp is megvalósítható:.
  1. Veszel egy kicsivel vastagabb drótot és a kép alapján megformázod a görbéit.
  2. Ha nincs otthon drótod, végy egy hosszabb gemkapcsot, egyenesítsd ki, aztán görbítsd vissza úgy, ahogy a Kikwi antennája áll



Ezután jön a gyurma, ami volument ad a konstrukciónak. Gyúrunk egy jó hosszú hurkát, majd elkezdjük körbeölelni a gemkapcsot, finoman eldolgozva, hogy az sehol ne látszódjon ki. Látható, hogy így már sokkal jobb a tartása.



Hosszú, vékony textilcsíkot vágunk, a zöld vászonból és becsomagoljuk a gyurmával borított fémet - ismét úgy, hogy ezekből kívülről semmi ne tűnjön ki, majd összevarrjuk a szélét. Ujjunkkal még kissé kilapogathatjuk, kiegyenesíthetjük, hogy szép, természetes formája legyen, majd befelé fordítjuk a varrást.




A kobak tetejére, fejközépre, vágunk egy akkora lyukat, amibe kb. 1-1,5 cm mélyen bele tudjuk illeszteni az elkészült antennát és összevarrjuk körülötte, hogy ne csusszanjon ki.


A virág

A tavirózsa-szerű képződményhez összesen 9 db sziromra lesz szükségünk: 4 nagy, zöld vászonból, 2-2, valamivel kisebb, barnából, valamint ezzel egyforma méretű, újabb 4 db zöld.




A virág magját a nagy, zöld szirmok képzik, melyek a négy égtáj felé mutatnak. Először csak kettőt fogunk össze, ezeket laza pelenkaöltéssel összevarrjuk. A továbbiakban lépcsőzetesen illesztjük, egyesével, a többi szirmot úgy, hogy a legújabb mindig az előző tetejére kerüljön. A következő réteg el fogja fedni a cérnaszálakat. A virág így három "emeletből" áll: nagy vászonszirmokból, vékony tüllrétegből, illetve a felső, kicsi fedőszirmokból. Amikor ezzel megvagyunk, varrjuk a hát közepére. Ha azt szeretnénk, hogy szépen pöndörödjenek a szirmok, finoman göngyöljük össze, majd nyissuk ki őket.


És a végeredmény :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése