Kereső

2014. január 16., csütörtök

Timon & Pumbaa


Az egyik legősibb játékom, amit igen nehéz volt megtalálni, a dzsungeles játékok dzsungelében, végül teljesen véletlenül botlottunk egymásba, akárcsak A Dzsungel Könyvével, amikor már azt hittem, sose fogom megtalálni. Ez is az Alley Cates és happydogos barátnőmtől származik.


A menü

Nagyon kreatív, üde színfolt, a leggyakrabban nemes egyszerűséggel, vertikálisan felsorolt opciók között. A játékok szervesen be vannak ágyazva, ebbe a kis mese-oázisba és ha random kattintgatunk, számos vicces animációra bukkanhatunk, a képernyő amúgy passzívnak és élettelennek, csendesnek tűnő sarkaiban:




Flipper

A legjobb barátommal együtt hatalmas flipperrajongók voltunk és vagyunk. Valószínűleg valahol itt kezdődhetett az egész pályafutásom, de azért még mindig a Fantastic Journey az örök szerelem. Ebben a verzióban, amolyan sivatagi-szavannás-dzsungeles crossover fogad minket. Ha a felső felirat minden betűjét felgyújtjuk, megváltoznak alatta az ütőelemek (kő-bogár-keselyű). A szélén kuncogó mormoták a szorzók, sajnos mindegyiküket jól pofon kell ütni, az érték feltornászásához. A hisztérikusan nevető hiénák a Hakuna Matata-felirat betűit adják ki, ha fejbe kólintja őket a golyó. A képernyő közepén időnként kis csapóajtók nyílnak fel, így a labdával fenéken lehet billenteni vagy pofán lehet vágni a karaktereket, az üres lyuk pedig elvisz, egészen a fakerékig, ahol a készséges elefánt megpörgeti és bónusznyereményt választ nekünk: szorzó, extra, elraktározott és újrajátszható golyók (utóbbit egy kroki köpi vissza), valamint leesés elleni védelem, bambuszrúd / légzőcső / teleszkóp formájában. A rugó stílusosan egy kígyó, akár A Dzsungel Könyvében és 5 golyóval kezdünk. Nagyon vicces, hogyha közvetlenül a zene kezdésekor indítod be a rugót, egy hangnemben szólalnak meg, gondolom nem véletlenül.




Böfögős játék

Az oké és nagyon kedves, hogy Timon teljes erőből rázza a fát, hogy minden földi jót hullajtson alá legkedvesebb cimborájának (azaz nekünk), de nekem az már kicsit gusztustalan, hogy ezeket hangos (élethű) böfögéshang és zöld lehelet kíséretében vesszük magunkhoz. Persze, néhányat eleve nem tudunk elkapni, ők megpróbálnak elaraszolni a végzetük elől, de a farkunkkal még utánuk csaphatunk, hogy ebben megakadályozzuk őket. A csókos szájú bogarakkal vigyázni kell, hiszen megpróbálnak kiharapni egy darabot az alfelünkből, de ők is nyereménynek számítanak és könnyedén elhallgattathatóak.




Folyóparti ugrándozás

Ez az abszolút kedvencem, mely a klasszikus Frogger (1981) mintájára épül. Könnyű, bájos és nagyon gusztusos. Még az embernek is kedve támad, a nagy tál zizegő-repülő rovarhoz, a csillogó nyárshoz, a bogaras sóskához, sült krumplihoz vagy a piros, csúcsos pudinghoz. A folyót vízilóháton és -fejen, háton úszó teknősökön, fadarabokon, kígyókon, köveken és békalencsén szelhetjük át. A későbbi pályákon már trükkösek a rönkök, kis, lökdösődő kígyórugó van rajtuk, a sima kígyó meg, ahogy végiggyűrűz alattunk, ledob magáról, úgyhogy nagyon gyorsan tovább kell innen szökkenni. Mindeközben piros és lila napszemüveges bogarak vigyorognak ránk, gúnyosan a tó közepéről, de csak amíg el nem fogyasztjuk őket. A cél, hogy a túlpart minden üres földdarabján letűzzük a zászlónkat. Ha ez megtörtént, a sás legyezőszerűen összecsukódik, minket pedig egy barátságos keselyű repít vissza a partra, ahol megrángathatjuk a harangvirágot - nem tudom, ennek van-e valami jelentősége.




Célbalövősdi

A másik kedvencem. Lényege, hogy minden, a képernyő minden szegletében, újonnan megjelenő objektumot ki kell vonni a forgalomból. Ezek nagyon változatosak és viccesek. Például, a belógatott műmadarak, a kroki, aki sírva fakad az ütés nyomán, az áriázó bogárka, a táncoló, miniatűr brokkoli, körte vagy szőlőszem, Timon és Pumbaa különböző élethelyzetekben (kő alatt, a lombban, gördeszkázva), a másik, műanyag ál-kroki, akinek kiakad az állkapcsa, ha meglőjük. Vannak többszintes slusszpoénok is, mint például a vízesésben lebucskázó kő vagy hal, amiket, ha eltalálunk, szétnyílik a vízfüggöny és megjelenik egy dühös, békésen mosakodó majom. Bizonyos tárgyak tortává vagy dinamittá változnak, ezek szétlövése pluszpontot ér.




Készítés éve: 1995

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése